Vijftien toeristen gedrogeerd en beroofd in Valencia

door admin
Vijftien toeristen gedrogeerd en beroofd in Valencia

Bendeleden boden hun slachtoffers een ‘chupito’ aan ‘van het huis’. Deze zorde ervoor dat de slachtoffers enkele uren buiten bewustzijn raakten. Bij het bijkomen ontdekten ze vervolgens dat ze waren beroofd. De dieven hadden in die paar uur hun bankrekeningen geplunderd.

Pincode onderschept

De dieven konden dit doen door hun potentiële slachtoffers bij binnenkomst van de club hun eerste drankje of seksuele dienst met een credit card te laten betalen. Zo werden pincodes onderschept.

Toeristen

Al in april 2013 deed een Duitser als eerst aangifte. Vervolgens kwamen er nog aangiftes van enkele slachtoffers met precies hetzelfde verhaal. De meesten werden van hun pasjes beroofd in de Cotton Club. De slachtoffers waren vaak buitenlandse toeristen, waaronder een Brit, een Nieuw-Zeelander en twee Canadezen. De Nieuw-Zeelander verklaarde 2.100 euro te hebben verloren in één nacht, terwijl hij zich niet kon herinneren wat er was gebeurd. Wel wist hij dat hij twee shots had gedronken die hem door twee mooie vrouwen in de Cotton Club waren aangeboden.

Zes personen gearresteerd

De politie startte een onderzoek en wist uiteindelijk de zes verdachten in te rekenen. Inclusief de eigenaar van beide clubs, twee uitsmijters en drie vrouwen. Naast de aangiftes van de mensen die van hun geld waren beroofd, was ook een aangifte afkomstig van een vrouwelijk personeelslid van de Cotton Club. Volgens haar zou het personeel de opdracht hebben gekregen van de eigenaar van de club om geld en andere waardevolle spullen van klanten te stelen.

Prostituee gaf baas aan

De prostituee die uiteindelijk aangifte deed bekende dat ze af en toe een slaapmiddel aan haar cliënten toediende. Daarbij beschuldigde ze de eigenaar van de Cotton Club van drugssmokkel. De vrouw is nu getuige en wordt beschermd.

Dit vind je misschien ook leuk