Spanje arresteert meestgezochte voetbalhooligan

door admin
Spanje arresteert meestgezochte voetbalhooligan

Antonio Menendez, beter bekend als El Niño Skin (De Skinhead) was op het vliegveld Barajas in Madrid net van plan aan boord te gaan van een vlucht naar de Caribbean toen hij in de boeien werd geslagen. De politie was op de hoogte van het feit dat El Niño Skin het land probeerde te ontvluchten en wachtte hem op de Madrileense luchthaven op.

Naast zijn gewelddadige gedrag binnen het Santiago Bernabeu stadion, heeft Menendez nog een hele geschiedenis van crimineel gedrag. Hij zou bijvoorbeeld verschillende hooligans van Atletico de Madrid hebben neergestoken in januari 2014.

Afpersing

Bij zijn arrestatie werd hem onder veel meer afpersing, diefstal met geweld en misdaden tegen de volksgezondheid ten laste gelegd. Ook de bendeleden Javier Oviedo González ‘El Bombero’ (de brandweerman) en David Fernández Amor ‘El Cani’, werden in Madrid gearresteerd voor gelijkaardige strafbare feiten.

De drie mannen persten onlangs een Madrileense zakenman af voor 10.000 euro door te dreigen hem te vermoorden. Afgelopen december werden twee andere leden van Ultrasur gearresteerd nadat ze bijna een advocaat hadden gewurgd om haar 12.000 euro afhandig te maken.

Nazi-symbolen

Ultrasur zou circa 500 leden hebben die gekleed gaan als ‘skinheads’, Nazi-symbolen dragen en racistische leuzen roepen tijdens voetbalwedstrijden. In 2014 werden ze uit het Bernabeu stadion verbannen door de voorzitter van Real Madrid, Florentino Perez. Een handeling die van Perez vijand nummer één maakte.

Dit vind je misschien ook leuk