Bezoek aan El Caminito del Rey vanaf vandaag te reserveren

door admin
Bezoek aan El Caminito del Rey vanaf vandaag te reserveren

Vanaf vandaag 12 uur, dinsdag 24 februari zijn de toegangskaarten online te reserveren. Het ‘koningspad’ wordt 27 mei officieel geopend en vanaf 28 maart is het publiek ook welkom. Elk half uur is er plaats voor vijftig personen. Op maandag is het pad gesloten. Kinderen onder 8 jaar worden helaas niet toegelaten.

Via de website Caminitodelrey.info is de toegang te reserveren en kun je alle andere belangrijke informatie over wat ooit bekendstond als het gevaarlijkste wandelpad ter wereld vinden. Iedereen mag maximaal vijf kaarten bestellen en maximaal twee maanden van tevoren. Op de website zal binnen enkele dagen een hoofdstuk zijn voor groepen, zodat ook reisbureaus een bezoek aan het pad in hun aanbod kunnen opnemen.

Twee maanden gratis toegang

Eerder werd gesproken over drie maanden, nu meldt de krant Sur dat de toegang minstens twee maanden gratis zal zijn. Mogelijk wordt deze periode nog uitgebreid. Het pad zal gesloten blijven bij een windkracht met snelheden hoger dan 35 kilometer per uur. Bezoekers moeten een helm dragen. Deze wordt gratis bij de ingang verstrekt. Vooralsnog is toegang voor kinderen onder 8 jaar niet toegestaan.

Het pad kan heropend worden met Semana Santa na een investering van 2,2 miljoen euro. In de winter zijn de openingstijden van 10 tot 14 uur en in de zomer kun je er van 10 tot 17 uur terecht.

Dit vind je misschien ook leuk