Wereld van mobiele communicatie weer bijeen in Barcelona

door admin
Wereld van mobiele communicatie weer bijeen in Barcelona

Ruim 86.000 verkopers, software engineers, chip designers, app ontwikkelaars en televisieploegen zijn naar Barcelona gekomen voor dit vijfdaagse spektakel dat wordt gehouden in Fira Barcelona. Elke keer worden hier belangrijke nieuwe producten van de grootste spelers op deze markt onthuld.

5G-netwerk

Facebook’s Mark Zuckerberg maakt zijn opwachting, naast de rijzende ster van Google, Sundar Pichai en de alomtegenwoordige Will.i.am, die opschoof van het opnemen van muziek naar het ontwerpen van elektronische polsbanden. Onder de grote thema’s dit jaar zal gesproken worden over het 5G netwerk, de snellere draadloos internet opvolger van 4G en de uitdagingen van de online wereld. Afgevaardigden van Twitter, Facebook, Pinterest en Airbnb zullen spreken over het voortdurend stijgende belang van sociale media.

Er zijn ruim 2.000 exposanten die strijden om de aandacht van het massaal toestromende publiek uit zowel het binnen- als buitenland. Daarnaast worden talloze seminars, debatten en workshops gegeven over de meest uiteenlopende onderwerpen die raken aan mobiele technologie.

Onthullingen

Apple is van oudsher de grote afwezige op dit evenement, maar Samsung en HTC gebruiken MWC altijd als plaats om de nieuwste modellen smartphones en tablets te onthullen. Zo zal Samsung in Barcelona de Galaxy S6 (Edge) presenteren, komt Microsoft met de budgettelefoons Lumia 640 en 640XL, onthult Sony de waterdichte Xperia M4 Aqua, en toont HTC de nieuwe One M9. Acer presenteert eveneens nieuwe modellen smartphones en ook een fitnesswearable.

Lees hier meer details over de bovengenoemde onthullingen in de Volkskrant.

Dit vind je misschien ook leuk