Madonna moet stoppen met stierenvechters-act

door admin
Madonna moet stoppen met stierenvechters-act

Madonna lijkt inspiratie te hebben gevonden in het controversiële Spaanse volksspektakel en hulde zichzelf en haar dansers tijdens optredens bij de Grammy en Brit Awards in kleding die hier duidelijk naar verwijst.

Mimi Bekhechi, directeur van dierenrechtenorganisatie PETA zei dat als Madonna zichzelf bij het publiek in een gunstig daglicht wil zetten, zou ze een minder offensieve choreografie moeten kiezen dan het imiteren van een bloedig spektakel waarbij een uitgeput dier op wrede wijze wordt gedood. ‘We wensen Madonna een dergelijk lijden niet toe, maar we hopen wel dat ze inziet dat ze moet stoppen met het promoten van bloed’, aldus Bekhechi.

Vorige week nog kwam Madonna wereldwijd in het nieuws toen ze een wiplash opliep bij een val tijdens haar met stierenvechterssymboliek gevulde show voor de Brit Awards. Op internet werd daarnaast uitgebreid gesproken over de controversiële thematiek van de ‘material girl’.

In Barcelona is het sinds 2012 verboden stierenvechten te houden. De superster zal op 24 november Barcelona aandoen in de toernee waarin ze haar nieuwe album Rebel Heart promoot. Toch kan Madonna in Spanje rekenen op veel steun. Haar schare fans in dit land is opvallend groot. De Spaanse officiële Madonna-fanclub is de oudste ter wereld, zo benadrukte voorzitter Chris Márquez.

Vanaf 10 maart zijn kaarten voor het Spaanse concert te koop. Dit is tevens de dag waarop Rebel Heart in Spanje uitomt. Om in november in Barcelona met eigen ogen te kunnen aanschouwen of Madonna zich wat van de kritiek van dierenactivisten heeft aangetrokken, betaal je tussen de 45 en 175 euro.

 

Dit vind je misschien ook leuk