Aanhoudend noodweer Castellón eist twee levens

door admin
Aanhoudend noodweer Castellón eist twee levens

In de nacht van maandag op dinsdag trof de brandweer het levenloze lichaam aan van een man die met zijn terreinwagen van een onverharde weg in de rivier bij het dorp Cabanes is gegleden. Daarnaast werd de hele avond tevergeefs gezocht naar een 22-jarige vrouw die in de rivier Senia in La Pobla de Benifassà was gevallen. 

Op sommige plaatsen was de opgetelde neerslag meer dan 300 liter per vierkante meter. Er moesten tientallen personen gered worden uit benarde situaties in vastzittende auto’s en ondergelopen woningen. Met een helikopter zijn nog 3 personen gered die door het stijgende water vastzaten in een buitenhuis in Puerto de Sagunto. Ze maken het inmiddels goed.

In de plaatsen Alzira en Carcaixent in de streek La Ribera Alta zijn alle 23 scholen gesloten vanwege de heftige neerslag. De meest getroffen plaatsen in de provincie Castellón zijn de gelijknamige hoofdstad en de plaatsen Benassal Vall d’Alba, Xert, Atzeneta en Vila Real. 

In Valencia werd de maximale hoeveelheid neerslag geregistreerd in Barx met bijna 140 liter per vierkante meter. In de stad Valencia viel 85 liter en in Xátiva en Oliva respectievelijk 74,4 en 71,8 liter.

De landbouwsector heeft veel schade, met name aan citrusoogsten, groente zoals sla, snijbiet en artisjokken en knoflook. Naar schatting gaat het om 1,3 miljoen euro schade.

Dit vind je misschien ook leuk