Belangstelling voor El Caminito del Rey boven verwachting

door admin
Belangstelling voor El Caminito del Rey boven verwachting

Tot juni is het al niet meer mogelijk om een kaart te reserveren om El Caminito del Rey (Het Koningspad) te bewandelen. De komende dagen wordt het via de website wel weer mogelijk een reservering te maken voor de maanden daarna tot september.

Overboeking door hackers

Vorige week woensdag kregen nog driehonderd bezoekers een flinke tegenvaller te verwerken. Bij aankomst bij de kassa van El Caminito del Rey in de plaats Álora (Málaga), bleek dat ze hun tocht over dit wereldberoemde wandelpad een paar uur moesten uitstellen. Er was namelijk sprake van een overboeking van zeker 300 mensen door een technische fout. Volgens bronnen bij de provincie, die het pad beheert, zouden hackers verantwoordelijk zijn geweest voor de storing. De gedupeerde wandelaars hebben uiteindelijk allemaal het pad kunnen lopen. Al moesten ze hier soms wel urenlang op wachten.

Online reserveren

Om de massale belangstelling voor het op 28 maart geopende wandelpad in goede banen te leiden is het alleen mogelijk online te reserveren voor de gratis toegang van de eerste paar maanden.Daarnaast is toegang beperkt tot een maximum aantal van vijftig personem per half uur. 

Veel belangstelling uit VS

Vanaf juni kost toegang tot het pad 6 euro. Sinds de zomertijd is ingegaan is het pad geopend van 10 tot 17 uur. In de winter is dat van 10 tot 14 uur. Volgens statistieken vrijgegeven door de autoriteiten komen drie op de vier bezoekers uit Spanje en dan met name uit Andalusië, Madrid en Barcelona. Daarna komt het grootste aantal bezoekers uit de Verenigde Staten. 30% van de bezoekers is tussen de 25 en 34 jaar oud. 25% van de bezoekers tussen de 35 en 44 jaar en mannelijke bezoekers zijn in de meerderheid met 56,9% ten opzichte van 43,1% vrouwen.

El Caminito del Rey

Het beroemde pad werd in 1921 geopend door koning Alfonso XIII. De route vormde een korte verbinding voor mensen en materiaal tussen de twee waterkrachtcentrales in El Chorro en in Ardales. Nadat het in onbruik raakte, werd het jarenlang niet meer onderhouden. Toch waren er regelmatig waaghalzen die hun adrenalinetoevoer wilden stimuleren door het pad te volgen met soms de dood tot gevolg. Na het zoveelste ongeluk werd het gesloten. Tot de provincie er een goede publiekstrekker in zag en het besloot te restaureren. Zoals het er nu naar uitziet is El Caminito del Rey binnenkort ook de meestbezochte attractie van de omgeving.

Dit vind je misschien ook leuk