Gepensioneerde Juan Carlos leidt luxe bestaan

door admin
Gepensioneerde Juan Carlos leidt luxe bestaan

Zo woonde hij de afgelopen maanden de Formule 1-races bij, vloog hij onder andere naar Latijns-Amerika, Marokko, het Caraïbisch Gebied en het Nabije Oosten, vierde hij nieuwjaar in Beverly Hills en was hij van de partij op menig luxe feest. Ook werd hij regelmatig gezien in de duurste restaurants ter wereld.

 

Cijfers onbekend

 

Officiële cijfers worden niet bekend gemaakt door de Spaanse regering, maar naar schatting heeft Juan Carlos sinds zijn pensionering zo’n 55.000 km over de hele wereld gereisd en is het gissen naar wat dat allemaal gekost heeft. De voormalig koning voelt zich niet verplicht zijn reisjes te verantwoorden. Dit meldt de Spaanse krant El Público.

 

Soberheid

 

Dit gedrag strookt niet met het beeld van soberheid dat zijn zoon Felipe, de huidige Spaanse koning, wil uitdragen. Felipe verlaagde vorig jaar op eigen initiatief het koninklijke salaris met 20%. Juan Carlos heeft jaarlijks recht op 187.356 euro. 

 

Onbeperkte vrijheid 

 

In juni 2014 droeg Juan Carlos het koningschap over aan zijn zoon Felipe. Sindsdien lijkt Juan Carlos zich vrij te voelen te gaan en staan waar hij maar wil. Zo bezocht hij in augustus de Colombiaanse president Juan Manuel Santos, woonde hij de Wereldkampioenschappen tennis bij in Spanje en verbleef hij drie weken in Tanger met zijn minnares. In november vloog hij naar Abu Dhabi, begin 2015 vierde hij zijn 77e verjaardag in California en eind januari bezocht hij Salman Bin Abdulariz, de nieuwe koning van Saoedi Arabië. In februari combineerde hij een bezoek aan José Mujica, ex-president van Uruguay, met een verblijf in een van de meest luxe hotelcomplexen van de Dominicaanse Republiek om daarna in maart naar Washington te vliegen. 

 

Gezondheid

 

Hoewel Juan Carlos kampt met een zwakke gezondheid en hij problemen heeft met lopen, laat hij zich niet hierdoor weerhouden. Wel onderging hij in maart een uitgebreid medisch onderzoek in Vitoria, dat hij liet uitvoeren door een bevriend traumatoloog en bekend sportarts.

 

Eetfestijn

 

De oud-koning houdt van lekker eten. Met regelmaat bezoekt hij de meest exclusieve restaurants ter wereld, waaronder el Celler de Can Roca, Arzak, el Bohío de Toledo en The Ivy.

 

Samenwonen

 

Onlangs werd hij, rijdend in een luxe terreinwagen, gefotografeerd in een van de chicste wijken van Londen. Volgens geruchten zou hij daar samenwonen met zijn minnares Corinna zu Sayn-Wittgenstein. 

 

Drukke maand april

 

Het ziet ernaar uit dat april wat reizen betreft een drukke maand is voor Juan Carlos. De Semana Santa bracht hij door op Mallorca met zijn zoon Felipe en schoondochter Letizia, daarna was hij een paar dagen op Barbados. In één weekend legde hij 700 km af om in Guadalajara bij stierengevechten aanwezig te zijn, in La Rioja een culinair festival bij te wonen en in Madrid bij een officiële gelegenheid te zijn. Afgelopen zaterdag was hij bij de Formule 1 Grand Prix van Bahrein in de Perzische Golf.  

Dit vind je misschien ook leuk