Barcelona is overlast toeristen beu

door admin
Barcelona is overlast toeristen beu

Barcelona is een populaire stad voor toeristen uit heel de wereld. Inmiddels verwelkomt de Catalaanse hoofdstad jaarlijks 7,5 miljoen toeristen, die duizenden euro’s komen besteden. Toch zijn steeds minder inwoners van Barcelona blij met de komst van zoveel luidruchtige bezoekers. Duizenden Barcelonezen trekken daarom weg uit het centrum.

 

Illegale verhuur

 

Het huidige aanbod van hotels, B&B’s en pensionnetjes is niet toereikend om onderdak te bieden aan de stroom toeristen. Bovendien willen veel van hen in hartje centrum van de stad overnachten en kan menig inwoner van Barcelona wel een extra zakcentje gebruiken. Daarom neemt de illegale verhuur van kamers, appartementen en woningen hand over hand toe.

 

Overlast 

 

Bijna elk weekend worden daar illegale feesten gehouden met harde, dreunende muziek en zwalken dronken jongeren door de straten. De hele zomer ondervinden bewoners van doorgaans rustige woonwijken hier last van. Werkende mensen komen niet aan hun nachtrust toe, zien hun portiek bevuild worden door urinerende feestgangers of zien ze naakt over straat lopen.

 

Ondernemers

 

Een van de grootste vers-markten, la Boqueria, wordt dagelijks overstroomd door toeristen – die meer kijken, dan kopen – terwijl de plaatselijke bevolking door de drukte de markt juist mijdt. Daar zijn de marktkooplui niet blij mee. Tegenwoordig worden daarom in het weekend geen grote groepen meer toegelaten op de markt.

 

Politiek

 

Hoewel de overlast groot is, treedt de gemeente hier nauwelijks tegen op. De bewoners zijn het beu en vragen wederom om aandacht voor dit probleem. Vooral de nieuwe politieke partij Verenigd Barcelona maakt er een programmapunt van en hoopt bij de komende gemeentelijke verkiezing op veel steun. Zij willen het aantal vergunningen inperken, alle toeristenverblijven in kaart brengen, de illegale verhuur een halt toeroepen en een voor iedereen werkbaar toeristenplan opstellen.

Dit vind je misschien ook leuk