Herdenkingsdienst voor slachtoffers Germanwings-ramp in Sagrada Familia

door admin
Herdenkingsdienst voor slachtoffers Germanwings-ramp in Sagrada Familia

De dienst wordt eveneens bijgewoond door het Spaanse koningspaar, de Spaanse premier Rajoy en de Catalaanse premier Artur Mas. Voorafgaand aan de herdenkingsdienst worden nabestaanden verwacht voor een korte en bescheiden ontvangst in het Catalaanse parlement.

Besloten is de dienst ruim een maand na de ramp, die op 24 maart jongstleden plaatsvond, te houden in de kathedraal Sagrada Familia in de Catalaanse hoofdstad. Dit vanwege de ‘diepgewortelde katholieke traditie’ in Catalonië, zo meldden volgens Spaanse media bronnen dichtbij de Aartsbisschop van Barcelona. Bij de dienst zullen ook vertegenwoordigers zijn van de evangelische kerk, de Joodse gemeenschap en de moslimgemeenschap. Voor allen zal er een gebed zijn ter nagedachtenis aan de in totaal 150 slachtoffers. De dienst is meertalig en te volgen in het Catalaans, Spaans, Frans, Duits, Engels en Grieks. 

Opzet van co-piloot

De vlucht 9525 van Germanwings, een dochter van de Duitse maatschappij Lufthansa, verdween op dinsdag 24 maart van de radar. Brokstukken werden diezelfde dag nog teruggevonden in een afgelegen gebied op circa 2.000 meter hoogte in de Franse Alpen. De co-piloot Andreas Lubitz zou het toestel met in totaal 150 inzittenden met opzet hebben laten neerstorten. Hij zou lijden aan depressie en suicidale neigingen. Onder de slachtoffers waren 50 Spanjaarden.

Sagrada Familia

De kathedraal werd ontworpen door de Spaanse kunstenaar Antoni Gaudi en is nog steeds niet af. Wel werd het gebouw in 2010 door paus Benedictus officieel tot basiliek bestempeld. De Sagrada Familia is na het Alhambra in Granada het meestbezochte monument in Spanje en trekt jaarlijks ruim 3 miljoen bezoekers.

Dit vind je misschien ook leuk