Uitzonderlijk vroege hittegolf Spanje eist drie levens

door admin
Uitzonderlijk vroege hittegolf Spanje eist drie levens

Deze temperaturen van boven de 40 graden Celcius hebben vermoedelijk het leven geëist van twee daklozen in en bij de stad Valencia. Een Roemeen van 47 jaar werd gevonden in de park in de stad rond 19 uur woensdagavond. Vlak na aankomst in het ziekenhuis overleed hij. Volgens bronnen van de lokale media stierf de man aan de gevolgen van de hoge temperaturen.

Een een half uur later werd in de buitenwijk Xirivella een 62-jarige Spaanse dakloze gevonden in de buurt van een sportcomplex. Hij was al overleden toen de politie hem aantrof. 

Eerder op woensdag bezweek een Spaanse bouwvakker in Badajoz (regio Extremadura) aan een beroerte die het gevolg was van de hitte. 

De plek waar de hoogste temperatuur ooit werd gemeten in Spanje in de maand mei sinds 140 jaar tijd was Carcaixent ten zuiden van de stad Valencia. Hier werd het 44,4 graden.

Bosbrand 

Vrijdag in de loop van de dag zijn de temperaturen langs de Spaanse oostkust gaan dalen. Dat is ook goed nieuws voor de plaatselijke brandweer die een bosbrand probeert te blussen op 75 kilometer ten zuiden van Valencia tussen Vall d’Ebo en Pego. Hier zijn tientallen mensen geëvacueerd en ruim 300 brandweerlieden doen hun best deze eerste bosbrand van het jaar in de regio te bestrijden. 

Dit vind je misschien ook leuk