Rechtszaak voor Messi rond belastingfraude

door admin
Rechtszaak voor Messi rond belastingfraude

Vorig jaar werden Messi en zijn vader Jorge verdacht van het niet betalen van belasting over de inkomsten uit de exploitatie van het portretrecht van de speler tussen 2007 en 2009. Zowel vader als zoon ontkenden dat ze de belasting zouden hebben ontdoken en wezen een voormalig agent van de Argentijnse voetballer aan als schuldige. Aanklagers in Barcelona hebben echter na onderzoek besloten de Messi’s wel te vervolgen.

‘Het is te begrijpen dat een voetballer van zijn faam zich niet bewust is van alle details die komen kijken bij het managen van miljoenen’, aldus de aanklagers, ’toch zijn er duidelijke elementen van een fiscale schuld’.

Onschuldig

Messi en zijn vader zijn eerder beschuldigd van het gebruiken van bedrijven in Belize en Uruguay om de rechten op de portretten van de speler te verkopen. Dit wordt door de voetballer en zijn vader ontkend. De rechtbank wees dat argument van de hand met de opmerking: ‘Messi had kennis kunnen hebben van de onregelmatigheden in de contracten die hij ondertekende’, stond te lezen in een verklaring.

Messi werd vier keer Beste voetballer ter wereld en is de rijkste sporter op de planeet. Volgens Forbes Magazine zou de voetballer over een fortuin beschikken van ruim 47 miljoen euro.

Dit vind je misschien ook leuk