Opnieuw stakingen in Spaanse luchtvaart

door admin
Opnieuw stakingen in Spaanse luchtvaart

De stakingen zijn door de vakbond voor luchtverkersleiders USCA aagenkondigd voor zaterdag 11 en zondag 12 juli en zaterdag 25 en zondag 26 juli. Het gaat om een gedeeltelijke staking tussen 10 uur in de ochtend en 1 uur in de middag op 11 en 25 juli en tussen 5 uur ’s middags en 8 uur ’s avonds op 12 juli en 26 juli.

Tweede staking

Het is de tweede staking nadat de luchtverkeersleiders in de maand juni gedurende vier dagen hun werk neerlegden. Dit doen ze uit protest tegen de sancties die zijn uitgedeeld aan collega’s vanwege een staking in 2010. Ook wordt geëist dat een luchtverkeersleider uit Santiago de Compostela zijn baan terugkrijgt. Hij werd naar aanleiding van dezelfde staking in 2010 ontslagen.

‘Onbegrijpelijk’

‘De USCA is van mening dat het besluit om de sancties tegen de 61 luchtverkeersleiders te handhaven onbegrijpelijk is’, zo zei de vakbond in een verklaring uitgegeven op maandag.

De stakingsdata werden bevestigd in een tweet waarin werd verwezen naar het gebrek aan wil om een oplossing te vinden of een akkoord te bereiken bij Enaire, de autoriteit luchtverkeer.

Maand salaris inleveren

De 61 luchtverkeersleiders uit Barcelona wordt een maand salaris onthouden als boete. Daarbij worden ze voor een maand geschorst vanwege hun besluit om een staking te houden die uiteindelijk leidde tot het een nationale alarmtoestand in 2010. Er kwam destijds een spontane staking op gang door heel Spanje, waardoor de overheid een ‘noodsituatie’ moest uitroepen waardoor militairen de controle over het Spaanse luchtruim dienden over te nemen.

Dit vind je misschien ook leuk