Spaans vliegveld voor schijntje in handen van Chinezen

door admin
Spaans vliegveld voor schijntje in handen van Chinezen

Als er voor 14 september geen andere bieder is die minstens 28 miljoen euro wil betalen, is de deal rond. De koper is Tzaneen International, een investeringsbedrijf uit China die van plan is van het vliegveld een transport-hub te maken voor goederen uit China. Ciudad Real – een stad met 75.000 inwoners – zou de ’toegangspoort tot Europa vanuit China moeten worden’, zo schrijft de krant El País.

Witte olifant

Het spookvliegveld van Ciudad Real viel sinds het faillissement in 2010 onder de ‘witte olifanten’ van Spanje. De symbolen van de geldverspilling tijdens de booming years in de vastgoedsector. Het was de eerste luchthaven die op particulier initiatief werd gebouwd. In totaal werd er 480 miljoen euro aan besteed. Een hoop meer dan de 10.000 euro waarvoor het nu overging naar een nieuwe eigenaar.

In 2009 werd het vliegveld opgeleverd en in april 2012 werd het gesloten, toen ook de laatste vliegmaatschappij zich terugtrok. In drie jaar tijd waren er amper 100.000 passagiers geweest.

Logistiek centrum

Tzaneen heeft aangegeven nog 60 tot 100 miljoen euro te willen investeren in het gebruiksklaar maken van het vliegveld en in de terreinen rond het vliegveld. Men plant de bouw van een enorm logistiek centrum vanwaaruit de goederen over Spanje en de rest van Europa gedistribueerd kunnen worden.

Dit vind je misschien ook leuk