Spaans dorpje maakt siësta officieel

door admin
Spaans dorpje maakt siësta officieel

Het dorpje telt amper 1.400 inwoners die voornamelijk leven van de landbouw. Vooral in de zomermaanden zijn de uren tussen twee en vijf het heetste van de dag en is het bijna gevaarlijk om buiten te zijn. De bevolking van Ador werd zodoende dringend geadviseerd kinderen binnen te houden, tv’s en muziek zacht te zetten en niet luid te spreken op straat om zo het middagdutje van anderen niet te verstoren. 

Vitoria bereikte met zijn besluit de internationale pers. Vitoria werd door diverse Engelse kranten, waaronder The Telegraph gebeld voor uitleg. De siësta is dan wel een bekend fenomeen in Spanje, vooral in de hete zomermaanden, maar het verschijnsel is de laatste jaren wel tanende onder invloed van de internationalisering in het bedrijfsleven. De lunchpauze blijft relatief lang in het land, maar lang niet iedereen ligt na het eten ook nog eens op een oor. 

Extreem hete maand juli

De burgemeester speelt met zijn aankondiging mooi in op de huidige extreme temperaturen. De maand juli gaat naar alle waarschijnlijkheid de boeken in als de warmste ooit, nu de derde hittegolf al in veel provincies in het land zijn intrede heeft gedaan. Op sommige plekken in het binnenland is het dan ook echt levensgevaarlijk om in de allesverzengende hitte activiteiten buiten te ontplooien.

Dit vind je misschien ook leuk