Duiker omgekomen door botsing met surfer op Gran Canaria

door admin
Duiker omgekomen door botsing met surfer op Gran Canaria

Het niet hebben van zo’n boei werd een Russiche vrouw op Gran Canaria maandagmiddag fataal. Ze kwam net naar het wateroppervlak toen ze in haar nek werd geraakt door een surfplank. De jonge Zwitserse toeriste was aan het windsurfen bij Santa Lucía de Tirajana aan de zuidoostkust van het vakantie-eiland Gran Canaria. De 31-jarige Russische vrouw was al een aantal jaren resident op het eiland en was al duikend op zoek naar schaaldieren toen het ongeluk gebeurde.

De alarmdienst 112 kreeg diverse meldingen binnen over dat de vrouw hevig aan het bloeden was nadat ze was geraakt door de surfplank en de toegesnelde artsen konden slechts haar dood bevestigen. De jonge Zweed is met een paniekaanval opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis, zo werd bevestigd door de lokale autoriteiten.

Ondanks dat men er vanuit gaat dat er sprake is geweest van een noodlottig ongeval, is de politie wel een onderzoek naar de precieze toedracht ervan gestart. De baai waar het ongeluk gebeurde is van oudsher zeer geliefd onder de beoefenaars van watersporten.

Dit vind je misschien ook leuk