Bus met scholieren onderweg van Bilbao naar Amsterdam verongelukt

door admin
Bus met scholieren onderweg van Bilbao naar Amsterdam verongelukt

De gewonden zijn allemaal overgebracht naar het ziekenhuis in Lille. Het ongeluk gebeurde om 5.30 op zondagochtend. De bus was met 53 studenten tussen 18 en 25 jaar, twee buschauffeurs, twee echtgenoten en twee begeleiders onderweg van Bilbao naar Amsterdam. De jongeren hadden een reis geboekt bij Viajes Livingston, een reisbureau met 18 jaar ervaring, van een week naar Amsterdam inclusief camping voor 199 euro. Hier zouden ze een week blijven om diverse excursies naar onder andere Volendam, Den Haag, Brugge en de Zaanse Schans te maken.

Te laag viaduct

De bus van het bedrijf Alba had passagiers aan boord uit San Sebastián, Bilbao en Vitoria en om nog onbekende redenen veranderde de dienstdoende chauffeur de normale route. Men vermoedt dat hij ergens verkeerd reed en de weg probeerde terug te vinden en toen bij het te lage viaduct is uitgekomen. De bus is 3.70 meter hoog en het viaduct slechts 2.60 meter. Volgens de Franse autoriteiten mag men nog van geluk spreken dat veel stoelen naar achter waren geplaatst voor de nacht, ander had het ongeluk voor nog meer mensen ernstig hebben kunnen aflopen.

Maandag in de loop van de middag zullen 44 passagiers van de verongelukte bus per vliegtuig aankomen in Bilbao. Volgens de Baskische autoriteiten verkeren alle gewonde inzittenden buiten levensgevaar.

Dit vind je misschien ook leuk