Twee verdachten rond fataal bungeejump ongeluk Zuid-Spanje

door admin
Twee verdachten rond fataal bungeejump ongeluk Zuid-Spanje

De vrouw had al een sprong gemaakt en bij haar tweede sprong ging het mis. Vanwege een nog onbekende oorzaak klapte ze tegen een lager gelegen brug onder de brug waar ze van af sprong aan. Ze was op slag door. Het gaat om de Tablete-brug nabij de plaats Lanjarón in Granada. Dit is een geliefde locatie voor diverse extreme sport-bedrijven die bungeejumps organiseren.

Veilige sprong

Het bedrijf waar de 23-jarige Britse vrouw mee sprong had jarenlange ervaring en was in het bezit van alle vereiste vergunningen. Toch heeft de Spaanse politie de eigenaar en de op de fatale dag aanwezige supervisor gearresteerd op verdenking van dood door schuld. De eigenaar als eindverantwoordelijke en de supervisor vanwege het mogelijk niet correct uitvoeren van alle maatregelen die moeten leiden tot een veilige sprong. Ook blijkt dat er op de bewuste dag slechts één supervisor aanwezig was voor 14 personen. Volgens de politie is dit te weinig om de veiligheid voor de mensen die springen te kunnen garanderen.

Miscommunicatie

Volgens het onderzoek was de monitor op het moment dat de vrouw sprong aan de andere zijde van de brug om het elastiek te spannen. Door een miscommunicatie tussen hen beide sprong de vrouw zonder het teken van de supervisor af te wachten. Dat het elastiek nog niet voldoende spanning had, kan de oorzaak zijn geweest van het dodelijke ongeval.

Dit vind je misschien ook leuk