Spaanse media: ‘Oranjes op vakantie naar Mallorca’

door admin
Spaanse media: 'Oranjes op vakantie naar Mallorca'

Het Spaanse koningspaar zou hun Nederlandse ‘collega’s’ begin augustus hebben uitgenodigd, zo schrijft de rubriek Vanitatis van de krant El Confidencial. Vanuit het Spaanse koningshuis is tot nog toe niets over het bezoek van de Oranjes bevestigd. Ook in de Nederlandse media is niets bevestigd. Duidelijk is wel dat de twee vorstenparen al jaren goed met elkaar bevriend zijn. Hun dochters zijn ook allemaal ongeveer van dezelfde leeftijd en hebben geen last van een taalbarrière omdat de Nederlandse prinsessen dankzij hun Argentijnse moeder goed Spaans spreken.

Slippertje met Lady Di?

Voor Mallorca zou het goed nieuws zijn als de Spaanse koning weer wat andere koninklijke lieden uitnodigt. Waar paleis Marivent nog regelmatig de internationale media haalde met bezoeken van buitenlandse grootheden in de jaren tachtig en negentig is het er de laatste jaren relatief rustig. Het hoogtepunt destijds was wel het bezoek van Prins Charles en Lady Di in 1989 met hun kinderen aan de voormalige koning Juan Carlos, zijn vrouw Sofía en hun drie kinderen Elena, Cristina en Felipe. Naar aanleiding van dit bezoek ontstonden de geruchten dat Juan Carlos een poging zou hebben gedaan Lady Dy te versieren. Ook de Belgische koning Albert met koningin Paola en koning Harald van Noorwegen kwamen langs.

Paleistuinen open voor publiek

Een woordvoerder van het lokale toerismekantoor zei het ‘geweldig te zullen vinden de Oranjes hier te verwelkomen’. Onlangs hebben de linkse politici op het eiland de koning verzocht de paleistuinen open te stellen voor publiek wanneer de koning en zijn gezin er niet zijn. Felipe heeft daarop geantwoord die mogelijkheid in zorgvuldig beraad te nemen, waarna hij volgens de krant El País toestemming heeft gegeven aan de autoriteiten van de Balearen. De door de nieuwe politieke partij Podemos gesteunde president van de regering op de Balearen wil via de koninklijke allure meer toeristen naar het eiland trekken.

Oranjes zijn meer dan welkom

De woordvoerder van koning Felipe kon het bericht niet bevestigen of ontkennen, maar de plaatselijke toeristeninformatie op Mallorca liet alvast weten het Nederlandse koningspaar graag te verwelkomen. De koninklijke aandacht voor het eiland is de laatste jaren namelijk teruggelopen en een bezoek van de Oranjes zou het koninklijke toerisme wellicht een oppepper kunnen geven.

Aan het begin van hun vakantie poseerde koning Felipe met zijn gezin in de tuin van het paleis in Marivent dat even buiten de hoofdstad Palma aan de kust ligt. Klik hier voor de foto’s.

Dit vind je misschien ook leuk