Wereldberoemde zwerver toont virtuoze kunsten met voetbal in Madrid

door admin
Wereldberoemde zwerver toont virtuoze kunsten met voetbal in Madrid

Stel je loopt op een middag in Madrid. Op een plein (plaza de Callao) zie je een wat mollige zwerver een kartonnen bordje met daarop de tekst ‘live life loud’ neerzetten, een klein wit hondje aan een stoel vastbinden en iets uit zijn rugzak pakken. Een voetbal is niet het eerste waar je dan aan denkt. Deze zwerver doet het toch en als hij dan wat begint te pingelen kijk je toch verbaasd op.. 

Alsof de bal aan zijn voet zit gekleefd dribbelt hij er lustig op los. Ondertussen vraagt hij een passerende vrouw om haar telefoonnummer, passt hij de bal naar een oudere man en daagt hij andere voorbijgangers uit om de bal van hem af te pakken. Dit lukt natuurlijk niemand. Tot hij een klein jongetje als tegenspeler neemt. Deze hobbelt wat achter de bebaarde zwerver in capuchontrui aan tot deze de bal in zijn handen pakt, een pen uit zijn zak graait en vraag naar zijn naam. ‘Nicolas’, zegt het verbaasde jongetje ietwat bedremmelt. De zwerver schrijft iets op de bal en trekt ondertussen de baard van zijn kin. Als hij dan ook nog zijn pruik afzet, ontstaat er groot tumult onder de omstanders. Ze herkennen de wereldberoemde sterspeler van Real Madrid, Cristiano Ronaldo. Van alle kanten worden de smartphones tevoorschijn gehaald om de beroemdheid snel op de foto te zetten. 

‘Mensen denken vast dat ik gek ben’, zegt Ronaldo aan het begin van het filmpje voor hij in zijn pak wordt gehesen. Gek is misschien wat overdreven, maar uiteindelijk blijkt het om een reclamefilmpje van een koptelefoon te gaan. Een gemiste kans voor wat aandacht voor het probleem van daklozen in Spanje of een hele slimme reclamestunt? Het filmpje is ook te zien op de Facebook-account van de voetballer en ging natuurlijk al viraal.

De opnames vonden al plaats in januari (vandaar de dikke truien, jassen en sjaals) en sindsdien werden er delen van gepubliceerd. Nu pas is het hele fimpje te zien.

Dit vind je misschien ook leuk