Een van Spanje’s beroemdste stierenvechters zwaargewond

door admin
Een van Spanje's beroemdste stierenvechters zwaargewond

Volgens de behandelend arts raakte de populaire ’torero’ zwaargewond in zijn buik. Het incident gebeurde op de eerste dag van de feria de Albahaca. Dit is onder liefhebbers van het volksspectakel erg beroemd vanwege de vele beroemde stierenvechters die er jaarlijks op af komen.

Knap uiterlijk

Rivera Ordóñez is in Spanje bekend onder de naam ‘Fran’. Hij is vanwege zijn knappe uiterlijk populair onder veel vrouwen en ook een zeer geliefd onderwerp van de Spaanse roddelpers. Zijn vader was eveneens een erg beroemde ’torero’. Deze ‘Paquirri’ kwam in 1994 op 36-jarige leeftijd om het leven tijdens een stierengevecht in Pozoblanco in de provincie Córdoba.

Het ongeluk van Fran brengt de herinnering aan de dood van zijn vader bij de Spanjaarden terug. Ordóñez komt uit een familie met een lange geschiedenis in het stierenvechten. Ook zijn overgrootvader Cayetano Ordóñez, bijgenaamd ‘El Niño de la Palma’, was een beroemde matador. Ook Francisco’s broer Cayetano en zijn neef José Antonio Canales Rivera hebben een carrière in de arena.

Stabiel op intensive care

Na het ongeluk werd Ordóñez naar de verpleegpost in stierenarena gebracht waar hij gedurende twee uur werd geopereerd, voor hij naar de intensive care afdeling van het ziekenhuis in Huesca werd overgebracht. Volgens artsen zijn er geen vitale organen geraakt. De hoorn van de stier heeft een wond van circa 25 centimeter veroorzaakt die dwars door een aantal spieren snijdt en mogelijk zo ernstig is dat Fran in de toekomst niet meer in de arena zal kunnen optreden, zo hebben de artsen verklaard op maandagmiddag in de Spaanse pers.

Dit vind je misschien ook leuk