Spanje krijgt derde HEMA

door admin
Spanje krijgt derde HEMA

De producten en de formule van de HEMA slaan goed aan in Madrid. Spanjaarden zijn dol op ontbijtkoek, stroopwafels en de beautyproducten van de keten. Deze drie producten worden het meest verkocht en vormen de top drie. In april 2014 werd de HEMA aan Calle Fuencaral 140 geopend. Al snel volgde – ook in het centrum – een filiaal aan de Calle de Orense 15. De nieuwste HEMA komt in Calle del Conde Penalvar.

Andere indeling winkels

Wie van jongs af aan gewend is aan de HEMA in Nederland stapt in Spanje wel in een ander winkel binnen. Je herkent wel onmiddellijk de stijl en de kleurrijke producten, maar de indeling van de winkelvloer is volledig anders. Volgens formulemanager HEMA International Saskia Trouw kunnen zo mensen die onbekend zijn met de HEMA sneller hun weg vinden in de winkel. Deze is ingedeeld in ruimten die kamers in een gemiddeld woonhuis voorstellen: de badkamer, keuken, slaapkamer, studeerkamer of kinderkamer. In elke ruimte vind je de producten die je ook in die ruimte zou gebruiken.

De HEMA opende tegelijkertijd met Spanje ook vestigingen in Engeland, waar de winkel ook al razend populair is. Naast Nederland vind je de HEMA ook in België, Luxemburg en Frankrijk. In de internationale winkels is slechts een gedeelte van het hele assortiment dat je in een gemiddelde Nederlandse HEMA kunt kopen, aanwezig. Zo is een ander geliefd product de verse rookworst niet in Spanje verkrijgbaar. 

HEMA aan de kust?

Veel in Spanje wonende Nederlanders hopen op nog meer vestigingen en zouden het logisch vinden – zo leren we van reacties op diverse sociale media-kanalen – dat er dan HEMA’s worden geopend in bijvoorbeeld Málaga (Costa del Sol), Valencia, Benidorm of Alicante (Costa Blanca), plaatsen waar veel Nederlanders en Belgen wonen of veelvuldig verblijven. Vooralsnog is niet bekend op welke locaties HEMA International zijn blik heeft gericht. Houd voor nieuws daarover de website in de gaten.

Dit vind je misschien ook leuk