Spaanse politie ontdekt grootste wietplantage ooit in Spanje

door admin
Spaanse politie ontdekt grootste wietplantage ooit in Spanje

De wiet werd geteeld op een plot van 3 hectare dat is omringd door olijfbomen. De finca, die was omgetoverd in een laboratorium, was slechts via één weg toegankelijk. Alle andere toegangswegen waren versperd door grote hopen steen, zand en hooibalen. Verspreid over de finca waren verschillende strategische uitkijkpunten vanwaar bewegingen of naderende auto’s vanuit de verre omtrek waargenomen konden worden.

Geladen pistool

De zes arrestanten waren op het moment van de inval allen aanwezig op de plantage. Een van hen droeg een geladen pistool. Ze zijn gearresteerd op verdenking van drugsteelt en transport op grote schaal.

Kleine soort

De operatie ‘Casamonte’ vond plaats in de gemeente Villarrobledo in de provincie Albacete in Zuidoost-Spanje. Het hoofd van het drugsnetwerk zat al in de gevangenis vanwege andere delicten. De planten waren op het moment van de inval bijna klaar om geoogst te worden en circa 40 centimeter hoog. Het betrof een kleine soort wietplant, zodat deze tussen de olijfbomen niet op zou vallen. In de finca werden de planten gedroogd en verpakt voor distributie naar met name verschillende plaatsen in de provincie Barcelona.

Grootste vangst ooit in Spanje

De Guardia Civil meldt op de website dat het gaat om de grootste wietvangst ooit in Spanje. Van de arrestanten hebben twee de Spaanse nationaliteit, drie zijn Marokkaans en 1 is Let. 

Dit vind je misschien ook leuk