Onderuit gehaalde Syriër krijgt baan aangeboden in Spanje

door admin
Onderuit gehaalde Syriër krijgt baan aangeboden in Spanje

De directeur van de nationale school die voetbaltrainers opleidt, Conrado Galán, zei tegen El País dat hij en zijn collega’s het verhaal van Osama Abdul Mohsen zo verschrikkelijk vond, dat hij iets wilde doen. Toen bleek dat Mohsen voetbalcoach was van het Syrische eersteklasseteam al-Fotuwa, besloot de academie hem naar Spanje te halen.

Via een student van de academie die Arabisch spreekt werd contact gezocht. Mohsen was meteen enthousiast en reisde donderdag met zijn achttienjarige en zijn zevenjarige zoon naar Madrid. Naar verwachting zullen zijn vrouw en twee andere zoons, die nu nog in Turkijke verblijven, volgende week naar Spanje worden gehaald. De voetbalacademie betaalt het huurappartement van Mohsen van het advertentiebudget. De academie zal hem en zijn gezin helpen met het indienen van de asielaanvraag en met het leren van Spaans. Het voetbalteam van Getafe gaf aan ook interesse in Mohsen te hebben als coach.

Spijt

De cameravrouw die hem op 8 september tackelde heeft inmiddels aangegeven dat ze uit paniek handelde toen een groep vluchtelingen losbrak en op haar af kwam rennen. Nadat de videobeelden waarop te zien is hoe zijn Mohsen onderuit haalt en een meisje die langs haar rent schopt, werd ze ontslagen door de televisiezender N1TV waarvoor ze werkzaam was.

Dit vind je misschien ook leuk