Op drie steden na drink je het goedkoopste bier in Málaga

door admin
Op drie steden na drink je het goedkoopste bier in Málaga

Als uitgangspunt werden de prijzen genomen van de lokaal het meest gedronken internationale bieren en die van het belangrijkste lokale bier. De prijs van 33 cl bier in een doorsnee supermarkt en de prijs van lokale en geïmporteerde tapbieren in verschillende grote hotelketens in de wereld.

Top tien

In Málaga is de gemiddelde prijs voor een biertje (33 cl) vastgesteld op 1,51 euro. De nummer één op de lijst is Krakau met 1,48 euro, gevolgd door Kiev met 1,49 euro, Bratislava met 1,51 euro. De top tien van goedkoopste landen om bier te drinken bestaat verder uit Delhi (1,56 euro), Ho Chi Minhstad (1,59), Mexico Stad (1,75), Belgrado (1,76), Asunción (1,77) en Bankok (1,88). 

Andere Spaanse steden

Andere Spaanse steden die voorkomen in deze lijst van 75 zijn Sevilla op de twintigste plaats met 2,23 euro als gemiddelde prijs voor een biertje. Madrid op 27 met 3,44 euro als prijs en Barcelona op 52 met 3,44 euro als prijs. Ter vergelijking: Amsterdam staat op nummer 31 met 2,70 euro en Brussel op 36 met 2,84 euro. 

Bier is het duurste in…

Het duurste biertje drink je in Genève. Hier betaal je 5,64 euro. Zürich en Genève zijn Oslo als duuste ‘bierstad’ voorbij gestreefd door de sterk gestegen Zwitserse Frank. 

Waar drinkt men het meeste bier?

Het meeste bier per hoofd van de bevolking wordt gedronken in Boekarest met 133 liter. De gebruikte gegevens zijn afkomstig van de World Health Organization. Het minste bier wordt gedronken in Delhi met slechts 4 liter per hoofd van de bevolking. Finnen in Helsinki geven het meeste geld uit aan bier per hoofd van de bevolking met 1.378 euro per jaar. Lees meer details op de website van GoEuro.

Dit vind je misschien ook leuk