Toeristen geven recordhoeveelheid geld uit in Spanje

door admin
Toeristen geven recordhoeveelheid geld uit in Spanje

Deze groei is groter dan de groei van het aantal toeristen dat in die periode Spanje bezocht. Totaal waren het er 47,2 miljoen. De uitgaven stegen dankzij een toename van de gemiddelde uitgaven per persoon van 987 euro en een toename van de gemiddelde uitgaven per dag van 112 euro. Respectievelijk een verbetering van 2,8 procent en 4 procent. De gegevens zijn afkomstig van EGTUR in opdracht van het Spaanse ministerie van Energie, Industrie en Toerisme.

Alleen in augustus werd 9.462 miljoen euro besteed. Dit is een toename van 4 procent ten opzichte van augustus 2014. Het aantal toeristen nam ook in augustus toe met 1,6 procent en de gemiddelde uitgaven per dag stegen met 2,4 procent. 

Britten spendeerden het meest

De grootste groei van uitgaven is te danken aan toeristen uit Aziatische landen, België, de Verenigde Staten en Italië; allemaal met een toename van meer dan 15 procent. In absolute cijfers gaven toeristen uit het Verenigd Koninkrijk in totaal 9.8 miljard euro uit. Dit is 21,1 procent van het totaal van de uitgaven van buitenlandse toeristen. Gemiddelde uitgaven per toerist bedroegen 903 euro (+7,3%) en de gemiddelde besteding per toerist per dag was 104 euro (+10,1%).

Catalonië

Catalonië was de regio die het meest profiteerde van de toegenomen bestedingen van internationale toeristen. In totaal ontving de regio 10,8 miljard euro. Dat is een toename van 4,3 procent ten opzcihte van vorig jaar en 23,2 procent van het totaal aan uitgaven. 

Dit vind je misschien ook leuk