Opnieuw Britse toerist verdronken in Spanje

door admin
Opnieuw Britse toerist verdronken in Spanje

De man werd al de derde Brit die verdronk in Spaanse wateren in minder dan een week tijd. Vorige week verdronken twee Britse vrouwen in Lloret de Mar. Zij sloegen voor een nachtelijke zwempartij alle waarschuwingen in de wind.

De 48-jarige man bezocht dinsdag met zijn gezin Playa Llevant in Salou en besloot ondanks dat de rode vlag uithing, toch te gaan zwemmen. Zijn vrouw sloeg om tien voor twaalf alarm en nauwelijks tien minuten later werd het lichaam van de man al door toegesnelde lifeguards gevonden. Ze konden niets meer voor hem doen, zo meldden lokale media.

Rode vlag

Eerder op dinsdag verdronk een vrouw uit Litouwen bij het strand van Lloret de Mar. Hier waren op dat moment geen waarschuwing van kracht. De tragische incidenten tonen opnieuw aan dat de Middellandse Zee evengoed levensgevaarlijk kan zijn, al lijkt deze vaak genoeg op een vriendelijk kabbelend meer.

Toestand van de zee

Overal langs de Spaane stranden hangen vlaggen die de toestand van de zee aanduiden en die vlaggen hangen er niet voor niets. Bij groen is er geen enkel gevaar. Bij een gele vlag moet je voorzichtig zijn en een rode vlag vormt feitelijk een zwemverbod, al kan men op eigen risico natuurlijk altijd doen wat hij of zij wil.

Dit vind je misschien ook leuk