Brabander is burgemeester van dorpje in Spanje

door admin
Brabander is burgemeester van dorpje in Spanje

Santo Ángel telt circa zesduizend inwoners. De 47-jarige Van Passel was er fotograaf en communicatieadviseur. Omdat hij de lokale afdeling van de socialistische partij PSOE als klant had, leerde hij partijleden kennen en rolde hij de politiek in.

Afgelopen week werd eindelijk het dorpsbestuur officieel geïnstalleerd. Na vier decennia conservatieve burgemeesters, kwam de PSOE dit jaar bij de lokale verkiezingen als grootste uit de strijd. De nieuwe burgemeester werd gekozen uit de beschikbare wethouders en zo is Van Passel de komende vier jaar burgemeester.

Omroep Brabant interviewde Jerome van Passel die eigenlijk ‘gewoon’ Jeroen heet. Hij wil het slaapstadje, waar veel mensen wonen die in de circa zes kilometer verderop liggende stad Murcia werken, weer wat leven inblazen door het openbaar vervoer te verbeteren, aan de slag te gaan met het openbare onderwijs en corruptiebestrijding. Daarbij wil hij ook de nieuwe inwoners bij het actieve sociale dorpsleven betrekken.

Wat de corruptie betreft is Van Passel voor openheid van zaken. Met name waar het de gemeentelijke inkomsten en uitgaven betreft. Zodoende moet meer geld bij de burgers terechtkomen. In zijn speech verwees Van Passel nog naar hoe in zijn geboorteland politiek wordt bedreven: ‘Politiek beteket niet vechten, maar  om de tafel zitten en zoeken naar compromissen’.

Dit vind je misschien ook leuk