Extreme beveiliging rond ‘El Clásico’ na aanslagen Parijs

door admin
Extreme beveiliging rond 'El Clásico' na aanslagen Parijs

In het Santiago Bernabeu-stadion zullen 80.000 toeschouwers de wedstrijd volgen. Omdat het om dé voetbalwedstrijd van Spanje gaat, hebben de Spaanse autoriteiten afgelopen woensdag besloten de beveiliging flink op te schroeven. Voor Spanje geldt op dit moment terreuralarmfase 4 (5 is het hoogst). 

Dinsdag werd de vriendschappelijke wedstrijd tussen de nationale ploegen van België en Spanje nog afgelast vanwege de verhoogde terreurdreiging. Francisco Martínez, staatssecretaris van Veiligheid in Spanje, kondigde de extra maatregelen ter bescherming van spelers en toeschouwers woensdag aan. 

Er zullen twee keer zoveel agenten van de nationale politie op de been zijn, naast nog eens 1.400 particuliere beveiligingsmensen én talloze agenten van de lokale politie in Madrid. Al deze agenten zullen het stadion als het ware pantseren door drie veiligheidscordons te vormen. ‘We garanderen dat de wedstrijd plaatsheeft in volstrekt normale omstandigheden en zien deze kalm en sereen tegemoet’, aldus Martínez. Mocht er zich voor die tijd nog iets voordoen wat aan deze overtuiging tornt kunnen altijd nog andere maatregelen getroffen worden.

Messi

De wedstrijd in Madrid begint zaterdag om 18:15 uur lokale tijd. Barcelona staat bovenaan in de competitie met een voorsprong op Madrid van 3 punten. De vraag is nog of sterspeler Messi weer meedoet. Hij verscheen afgelopen maandag wel op de training, nadat hij 11 wedstrijden niet meedeed. 

Dit vind je misschien ook leuk