Vanuit de kleedkamer via een tablet een andere maat vragen bij Zara

door admin
Vanuit de kleedkamer via een tablet een andere maat vragen bij Zara

Het moederbedrijf van Zara, de Spaanse textielgigant Inditex, loopt voorop in het gebruiken van de nieuwste technologieën. Voor zover bekend is het de eerste modezaak die op deze manier tablets gaat inzetten. Heb je een M uit het rek gepakt en wil je toch die L proberen, dan regel je dat via de in de paskamer geïnstalleerde touchscreen. Bij binnenkomst in de paskamer dien je dan eerst de meegebrachte items te scannen. Ook kun je iets heel anders uitzoeken dat dan ook wordt gebracht. 

In andere ketens van Inditex zoals Bershka en Pull & Bear wordt deze techniek al gebruikt tussen winkelmedewerkers onderling om te kijken of een ander filiaal wel nog over bepaalde maten beschikt. Het programma op de iPad werkt hetzelfde als de webshop van Zara. Je volgt dezelfde stappen als wanneer je online een kledingstuk zou kopen, alleen zonder het afreken-gedeelte. 

Het systeem zal eerst in een aantal grote zaken in Spanje getest worden. Bij succes wordt het dan vervolgens uitgerold in alle winkels wereldwijd. Inditex wil zijn winkels zo nog efficiënter maken.

Dit vind je misschien ook leuk