Spanje opent anti-terreur kliklijn

door admin
Spanje opent anti-terreur kliklijn

Die lokalisering gebeurt met behulp van een website, een hotline (900 822 066) en een mobiele alert dienst via AlertCops. Burgers worden zo aangemoedigd verdacht gedrag in hun omgeving aan te geven. De campagne is gericht op islamitische terreur maar ook op elke soort ander gewelddadig radicalisme.

Lokale comité’s

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken presenteerde het plan vrijdagochtend in Brussel aan zijn Europese collega’s tijdens een Internet forum om potentiële terroristen ook online aan te pakken. Er zullen ook lokale comité´s worden samengesteld met agenten, leden uit de moslim-gemeenschap en andere relevante personen. Men hoopt zodoende op een vroege opsporing in met name de kwetsbare groepen. Burgers kunnen zo potentiële radicalisering in hun dagelijkse leefomgeving detecteren en aangeven.

29 verdachten

Binnen de eerste 24 uur dat de kliklijn in de lucht was, kwamen daar al 29 ‘verdachten’ uit. Volgens de Spaanse opsporingsdienst kwamen er talloze telefoontjes binnen in dat tijdsbestek. De 29 rapporten die naar aanleiding van die telefoontjes werden opgesteld worden nu nagetrokken. Dit werd bevestigd door Fernández Díaz op zaterdag. De campagne heeft tot doel om de hele samenleving te betrekken bij het gevecht tegen beestachtigheid. De website van Stop Radicalismo is beschikbaar in het Spaans en in het Arabisch.

Dit vind je misschien ook leuk