Zeven personen omgekomen door ingestort gebouw Tenerife

door admin
Zeven personen omgekomen door ingestort gebouw Tenerife

Het gebouw stond in het centrum van het toeristische plaatsje Los Cristianos, horend bij de gemeente Arona aan de zuidkant van het Canarische eiland. Het zakte om 9:30 uur in elkaar. Vrij snel daarna konden al drie mensen gewond uit het puin worden gered. Een van hen kon ter plaatse behandeld worden en de andere twee moesten naar het ziekenhuis en worden daar nog steeds behandeld.

Nationaliteit slachtoffers

In het gebouw zouden 28 mensen wonen. In de loop van donderdag bleek dat er daarvan nog 9 niet waren gelokaliseerd. Van die negen vermisten doken er twee op die niet in het gebouw waren geweest op het moment van het drama. Van die andere vermisten werd het donkere vermoeden in de uren en dagen na de ramp helaas bevestigd. Volgens de krant El Mundo zou het om 4 vrouwen en 3 mannen gaan. Drie Spanjaarden, 2 Italianen, 1 Marokkaanse en 1 Finse.

Bouwvergunning

De krant El Mundo schrijft dat werkzaamheden die werden uitgevoerd op de begane grond van het gebouw, mogelijk de instorting hebben veroorzaakt. Voor die werkzaamheden was een vergunning voor kleine bouwwerkzaamheden aangevraagd, maar deze was nog niet verstrekt. Desalniettemin waren bouwers al twee weken bezig in het kantoor van een bank. El Mundo baseert zich op bronnen bij de gemeente die gezegd zouden hebben dat voor de werkzaamheden een bouwvergunning voor grote werken nodig was. De krant haalt een technisch architect aan die zegt te vermoeden dat de bouwers een draagmuur hebben afgebroken of een pilaar die als fundament diende voor het veertig jaar oude gebouw. Een bewoner vertelt dat enkele dagen voor de instorting een scheur in de muur van de bank naar de ruimte ernaast was opgemerkt. Vanuit de gemeente wil men nu eerst de reddingswerkzaamheden afronden, alvorens men in kan gaan op mogelijke oorzaken. Hiernaar is wel een onderzoek gestart. 

Dit vind je misschien ook leuk