Zo gaat Camp Nou eruitzien in 2021 (Video)

door admin
Zo gaat Camp Nou eruitzien in 2021 (Video)

Het nieuwe ontwerp werd donderdag 21 april gepresenteerd op een tribune van het Camp Nou. Bij de presentatie was het hele voetbalteam van Barça aanwezig. Onder de aanwezigen bevonden zich verder het technische team, de complete directie, enkele geselecteerde oud-spelers van Barça en vertegenwoordigers van de twee architectenbureaus die verantwoordelijk zijn voor de verbouwing; het Japanse architectenbureau Nikken Sekkei en het Spaanse architectenbureau Pascual-Ausió.

Video

In een video is de reconstructie te zien van de toekomstige verbouwing van het voetbalstadion Nou Camp Nou, oftewel het nieuwe Camp Nou. Het plan van het bestuur van Barça is om in 2017 te starten met de werkzaamheden en het nieuwe stadion te openen in 2021. De grote verbouwing betekent niet dat het voetbalteam zijn thuiswedstrijden op een andere locatie moet spelen. Er kan tussen de bouwfases door gewoon worden gevoetbald. Ook wil het bestuur dat de voetbalsupporters geen last ondervinden van de verbouwing en dat de wedstrijden vanuit het stadion gewoon kunnen worden gevolgd terwijl de hijskranen draaien en er gewerkt wordt aan het uiterlijk van het stadion. Het voetbalteam zal de maanden waarin niet kan worden gevoetbald aangepaste trainingen volgen op andere locaties.

Johan Cruijff

Op de website van de Spaanse krant ‘La Vanguardia’  wordt een enquête gehouden over de tenaamstelling van het Camp Nou. Het merendeel van de stemmers vindt dat het voetbalstadion naar de voetballegende Johan Cruyff vernoemd moet worden. Op sociale media vragen fans van de club aandacht voor de naamsverandering met #EstadiJohanCruyff.

Dit vind je misschien ook leuk