Ontsnapt nijlpaard loopt vrij rond in Spaans dorp

door admin
Ontsnapt nijlpaard loopt vrij rond in Spaans dorp

Het dier bleek ontsnapt te zijn uit een lokaal circus en te luisteren naar de naam Pipo. Hij wandelde langs de oever van de rivier Tinto en met name door de straat Juan de la Cosa. Inwoners die hem zagen raakten eerder enthousiast bij het zien van zo’n ongewoon schouwspel dan dat er paniek optrad en maakten snel foto’s en video’s die terug te vinden zijn op de sociale media.

Volwassen nijlpaarden wegen al snel 1,4 ton en staan bekend om hun agressieve gedrag. Het dier is in Afrika verantwoordelijk voor de meeste doden, maar Pipo had het duidelijk naar zijn zin. Als snel kwamen verzorgers van het circus hem ophalen en konden Pipo weer snel terugbrengen naar zijn kooi, zonder dat hij schade veroorzaakte.

Groot risico

De dierenbeschermingsorganisatie InfoCircos wil een einde maken aan het gebruik van wilde dieren in circus en voor andere type optredens. Over dit incident zei een woordvoerder van de organisatie dat de inwoners van Palos blij mogen zijn dat er niets ernstigs is voorgevallen. Mensen die in de buurt van het dier zijn geweest, zijn ontsnapt aan een groot risico. Volgens InfoCircos is het al de derde keer dat Pipo is ontsnapt. Eerder liep er al een dromedaris vrij rond op een boulevard in Ibiza en was er sprake van een leeuwenwelpje dat urenlang door de straten van Can Picafort in Mallorca dwaalde. Volgens de organisatie zijn dit allemaal voorbeelden van dat wilde dieren niet kunnen wennen aan een leven in gevangenschap en altijd op zoek zullen blijven naar vrijheid. 

Verbod op circusdieren

In Spanje zijn al verschillende steden die de komst van circussen met wilde dieren verbieden. In totaal zijn er nu 230 gemeenten waar circusdieren niet meer welkom zijn. Spanje als land staat het gebruik van wilde dieren in het circus nog wel toe. In tegenstelling tot 16 lidstaten van de Europese Unie. Catalonië is de eerste autonome regio in het land dat het optreden van circusdieren verbiedt. Circuseigenaren zijn boos, want vinden het onterecht dat de verboden niet gelden voor wilde dieren in de talloze dierentuinen die het land telt. 

Dit vind je misschien ook leuk