Regionale regering maakt einde bloedig Toro de Vega-spektakel

door admin
Regionale regering maakt einde bloedig Toro de Vega-spektakel

Het wetsvoorstel moet nog naar het parlement. Naar verwachting wordt het goedgekeurd omdat de regioregering hier een meerderheid heeft. Het festival in Tordesillas, dat op 200 kilometer ten noorden van Madrid ligt, vormde de laatste jaren steeds meer voer voor conflict en weerstand vanuit dierenrechtenorganisaties die een verbod willen op alle spektakels waarbij dieren worden gedood ter vermaak van het volk.

Lansen

Tijdens Toro de Vega worden stieren vanuit de stad naar een open veld gedreven waarna ze worden bestreden door stierenvechters te paard en uiteindelijk aangemoedigd door het publiek met lansen door hen worden neergestoken. Het decreet betreft alleen dit festival en niet het stierenvechten in het algemeen.

Pacma

Pacma, de Spaanse politieke partij voor dierenrechten is blij met het besluit en zei op Twitter dat ‘de dodelijke lansen van Toro de Vega zijn gebroken’. Voorstanders van het festival gaven al aan actie te zullen ondernemen om het stierenspektakel te verdedigen.

‘Tast waardigheid Spanje aan’

Pablo Iglesias, leider van Podemos die afgelopen november bij de verkiezingen derde werd, gaf op Twitter aan dat in zijn ogen het festival ‘de waardigheid’ van Spanje ‘aantast’. Hij wil een einde aan publieke financiering van stierengevechten, maar de gevechten op zich wil hij niet verbieden.

Ramon Muelas, vice-voorzitter van het organisatiecommité van de feesten in Tordesillas gaf aan te ‘blijven vechten voor de meest gekoesterde tradities’ en waarschuwde dat de maatregel van de regering ‘kan eindigen in conflict’. De Spaanse vereniging van stierenvechten die fokkers en stierenvechters vertegenwoordigt, zei dat het wetsvoorstel nog wordt onderzocht. Voorstanders van het festival zeggen dat Toro de la Vega zonder het doden van een stier is als het drinken van wijn zonder alcohol.

Dit vind je misschien ook leuk