Almodóvar veroordeelt ‘duivelse seksisme’ in Hollywood

door admin
Almodóvar veroordeelt 'duivelse seksisme' in Hollywood

Duivels omdat er niemand daadwerkelijk voor verantwoordelijk gehouden kan worden. De Spaanse filmregisseur zei dit in Cannes waar hij op het filmfestival is voor de première van zijn film ‘Julieta’. Vrouwelijke hoofdpersonen blijven zo een blinde vlek. ‘Er moeten meer rollen komen die vertellen over moeders, vriendinnen, dochters of schoonzussen’, zo verklaarde de winnaar van een Oscar voor de Spaanse filmhits Hable con Ella en Todo sobre mi madre.

Geen homo

‘We hebben al deze films over helden een aartsvijanden, er zijn sequels en prequels’, maar in die films is het in het algemeen zo dat als er een vrouw verschijnt, dat is om te bewijzen dat de held geen homo is’, vervolgde de filmmaker.

Actrices op leeftijd naar toneel

Volgens Almodóvar hebben actrices op leeftijd het in Europa een stuk makkelijker dan aan de overkant van de Atlantische oceaan. Hij noemde als voorbeeld Isabelle Huppert en Juliette Binoche die nog steeds goede rollen krijgen toebedeeld in Europese films. Echter sterren als Susan Sarandon en Jessica Lange zouden noodgedwongen hun toevlucht moeten zoeken tot het toneel. ‘De rollen die er zijn, zijn voor iemand als Meryl Streep, maar niet voor de anderen’, zo zei hij tot slot.

Dit vind je misschien ook leuk