Explosieve groei van toerisme naar Spanje

door admin
Explosieve groei van toerisme naar Spanje

Alleen al in april bezochten 6,1 miljoen buitenlandse toeristen het land. Dit is opvallend hoog aangezien Semana Santa dit jaar al in maart begon en doorgaans vormt Semana Santa het hoogtepunt en startsein voor het vakantieseizoen.

De meeste toeristen kwamen uit het Verenigd Koninkrijk. Met een totaal van 18,1 miljoen Britten nam hun aantal met 11,3% toe ten opzichte van 2015. Daarna volgden 2,7 miljoen Fransen (+9,5%) en 2,6 miljoen Duitsers (6,7%).

De Canarische Eilanden ontvingen de meeste toeristen van over de grens. Hier kwamen tussen januari en april 4,5 miljoen bezoekers. Een toename van 11,3%. Catalonië volgt op de tweede plaats met 4,2 miljoen toeristen en een toename van 6,2% op jaarbasis en Andalusië op nummer 3 met 2,7 miljoen toeristen en een toename van maar liefst 20,7%. 

Britten hebben volgens de krant 20Minutos een voorkeur voor de Canarische Eilanden, de kust van de regio’s Valencia en Murcia en Andalusië. Duitsers hebben een sterke voorkeur voor de Balearische Eilanden en Fransen zijn voornamelijk in Catalonië te vinden.

Onrust

Sinds andere landen rond de Middellandse Zee minder in trek zijn als vakantiebestemming gaat het met de Spaanse toeristische sector erg goed. Reizigers uit het noorden kiezen toch minder vaak voor Turkije, Tunesië en Griekenland vanwege een verhoogde dreiging op terreur en de onrust die de vluchtelingencrisis daar teweegbrengt.

Lees ook: Toeristen geven recordhoeveelheid geld uit in Spanje 

Dit vind je misschien ook leuk