Het beste bier van Spanje is…

door admin

Aan de gestegen bierconsumptie liggen het florerende toerisme en de zich herstellende economie ten grondslag. De consumentenorganisatie OCU voerde recent een analyse uit op 31 biermerken die in Spanje worden verkocht. De onderzoekers concluderen dat Spanjaarden over het algemeen lichte biertjes van het type ‘lager’ drinken. Dit is pilsachtig tafelbier met een relatief laag alcoholpercentage van rond de 3,5 procent. 

Ambar en Estrella Galicia

OCU onderzocht daarom vooral dit type bier en deelde de 31 biermerken in in twee categorieën: klassiek en specials. Hier kwam uit naar voren dat kwalitatief de beste biermerken in Spanje Ambar en Estrella Galicia zijn. In de categorie klassiek eindigde het huismerk van de Hipercor (onderdeel van de warenhuisketen El Corte Inglés) op één als het beste biertje op de Spaanse markt. Een blikje kost 36 eurocent en is volgens de onderzoekers beter dan Mahou Clásica en Heineken Lager Premium.

Intens gouden kleur

In de categorie specials kregen Ambar en Estrella Galicia de meeste punten. Het blikje Ambar Especial Lager kost tussen 55 en 71 eurocent. Dit is iets hoger dan de gemiddelde prijs in deze categorie, aldus is te lezen in het onderzoek. Het bier uit Zaragoza valt op door de intens gouden kleur en het evenwichtige smakenpalet.

Prijs kwaliteit en smaak

Estrella Galicia kwam als één van de beste uit de smaaktest. Condis Premium Pilsener van dit merk komt uit het onderzoek als beste in prijs/kwaliteit-verhouding uit de vergelijking van de speciale bieren. In de categorie klassiek duidt OCU het de bieren Stark en Falsbourg van de Mercadona aan als ‘meesteraankopen’.

Lees ook: Biertje? Spanjaarden drinken meer bier dan ooit

Lees ook: De beste supermarktwijnen van Spanje

Lees ook: Op drie steden na drink je het goedkoopste bier in Málaga

Lees ook: Spaanse zomerdrankjes voor zinderende stranddagen

Dit vind je misschien ook leuk