Maandagavond partijleiders met elkaar in debat

door admin
Maandagavond partijleiders met elkaar in debat

Ruim twee uur lang zullen Mariano Rajoy (PP), Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Unidos Podemos) en Albert Rivera (Ciudadanos) met elkaar discussiëren over de belangrijkste te nemen maatregelen voor hun land. Dit debat vormt het officiële begin van de verkiezingscampagne op minder dan twee weken voor de Spanjaarden opnieuw naar de stembus gaan op zondag 26 juni. 

Het debat wordt georganiseerd door de Spaanse televisieacademie (ATV) in samenwerking met TVE , Atresmedia en Mediaset. Drie journalisten leiden het debat: Ana Blanco (ATV). Vicente Vallés (TVE) en Pedro Pigueras (Atresmedia). 

Pablo Iglesias zal als eerste zijn ‘gouden minuut’ hebben. Een minuut ondonderbroken betoog. Als laatste is het de beurt aan Pedro Sánchez. Over deze volgorde werd geloot. 

Het debat wordt onderverdeeld in thematische blokken: Economie en werk, sociale politiek, institutionele hervormingen, democratie en buitenlandpolitiek. 

La 1 (TVE), Antena 3, La Sexta, Telecinco zijn de nationale zenders waarop het debat live te zien zal zijn. Dan zijn er nog vijf autonome regio’s die het uitzenden: Andalusië, Aragon, Madrid, Castilla-La Mancha en Murcia. Ook het kanaal 13 TV en internationale zenders uit Amerika, andere Europese landen en Azië zenden het uit. 

Dit vind je misschien ook leuk