Over de Gouden Haring, charity en de mooiste hoed

door admin

De ondergaande zon verlichtte op sfeervolle wijze de beachclub van Hotel Puente Romano in Marbella, waar het feest traditiegetrouw plaatsvindt. Het avondlicht gaf een extra cachet aan de dames, die veelal getooid waren met een hoed of ander hoofdbedekkend versiersel.

Hollandse Nieuwe

Circa 250 gasten proefden van de speciaal uit Rotterdam ingevlogen Hollandse Nieuwe van Schmidt Zeevis. Daarnaast werden rijkelijk hapjes met paling, tonijn, garnalen en zalm uitgedeeld. Wie het geluk had de oesterman tegen het lijf te lopen kon ook oesters proeven. Oude kaas en Ketel jenever vulden het assortiment verder aan.

Charity

Terwijl de genodigden genoten van hun haring, hun cava of hun wijntje, bijkletsten en elkaars hoeden bewonderden werd enkele keren hun aandacht gevraagd door Kaspar Huijsman, voorzitter van MDBC. Aan hem de eer om het nieuwe goede doel dat de businessclub de komende drie jaar zal steunen voor te stellen. De stichting Free a Girl ontving van elke toegangskaart 10 euro en mensen konden daarnaast nog vrij doneren. Arjan Erkel lichtte het hoe en waarom van de mede door hem opgerichte noodhulporganisatie toe. Free a Girl zet zich in voor het bevrijden van meisjes uit de gedwongen prostitutie en het vervolgen van de daders. Tot nu toe werden in zeven jaar tijd al ruim 3.740 meisjes bevrijd.

Gouden Haring

Later op de avond maakte Huijsman de winnaar van de Gouden Haring 2016 bekend. Dit is Mieke Kamerbeek geworden. Zij organiseert al jarenlang grote golftoernooien en andere aan de sport gerelateerde events en is al vijftien jaar de organisator van de Andalusian Dutch Open. Zij werd daarom hier in het zonnetje gezet vanwege haar verdiendsten voor de Nederlandse gemeenschap in Zuid-Spanje.

Mooiste hoed

Tot slot werd nog eenmaal de aandacht van de feestgangers gevraagd om de prijs voor de mooiste outfit uit te reiken. Deze ging naar Marije Roos en zij werd beloond met een overnachting en een diner in het recent heropende Hotel Castillo de Monda kado. 

Marbella Dutch Business Club

Klik hier voor meer informatie over de Marbella Dutch Business Club. Binnenkort worden op die website ook alle foto’s die genomen zijn op de Haring Party gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk