Michelle Obama bezoekt Spanje met moeder en dochters

door admin

Michelle Obama zal in Spanje haar organisatie Let Girls Learn promoten. Hiermee zet ze zich in voor de rechten van meisjes op gedegen onderwijs. Wereldwijd zijn er op het moment 62 miljoen meisjes die geen onderwijs krijgen. Recent bezocht ze met hetzelfde doel de landen Liberia en Marokko en was toen in het gezelschap van de actrice Meryl Streep.

Koningin Letizia

Donderdag ontmoet ze de Spaanse koningin Letizia, die haar vergezeld tijdens haar toespraak over Let Girls Learn in de culturele ruimte El Matador in de hoofdstad. De First Lady, haar moeder Marian Robinson en haar dochters Malia en Sasha werden in Madrid opgevangen door de Amerikaanse ambassadeur James Costos en zijn partner Michael S. Smith.

Amerikaanse president

Michelle Obama’s bezoek aan Spanje zal niet samenvallen met dat van haar echtgenoot. De Amerikaanse president bezoekt het land van 9 tot 11 juli. Eerder was het al nieuws in Spanje dat Barack Obama wellicht geïnteresseerd zou zijn om het wereldberoemde stierenrennen in Pamplona bij te wonen. Dit stadsfeest vindt dit jaar plaats van 5 tot 15 juli. Een woordvoerder van het Witte Huis lichtte vorige week toe dat de president wel interesse zou hebben, maar dat nog niet zeker is of zijn schema voor de twee dagen dat hij in Spanje is dat zal toelaten.

Stage

Ook was er een gerucht dat oudste dochter Malia haar zomer zal beginnen met een stage bij de Amerikaanse ambassade in Madrid. Dit werd gemeld door de Spaanse krant ABC, maar het bericht is nog niet bevestigd of ontkend door de Amerikaanse ambassade zelf.

Marbella

Michelle Obama bracht in 2010 ook een bezoek aan Spanje. Toen verbleef ze met haar jongste dochter Sasha in Marbella, bezocht het Alhambra in Granada en verbleef even op het eiland Mallorca om daar de toenmalige Spaanse koningen Juan Carlos en Sofia te ontmoeten.

Dit vind je misschien ook leuk