Hittealarm voor veertien Spaanse provincies

door admin
Hittealarm voor veertien Spaanse provincies

Zondag stegen de temperaturen tot boven de 40 graden Celcius op verschillende plaatsen. Met name in het midden en zuiden van het land werd het warm. De provincies Cáceres in Extremadura en Jaén en Córdoba in Andalusië kregen een oranje alert voor belangrijk risico vanwege de hitte.

In totaal werden 14 provincies voor hitte gewaarschuwd door het Spaanse weerinstituut Aemet. Hoge temperaturen werden geregistreerd in Granada, Huelva, Sevilla, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara, Toledo, Ávila, Salamanca, Madrid en Cáceres. Hier ging het echter om een geel alert, dat enig verhoogd risico inhoudt.

De ultraviolette stralingsindex was hoog voor het hele land. Iedereen is dan ook gewaarschuwd om zich goed tegen de zon te beschermen en het liefst directe blootstelling aan zonlicht te vermijden. Met name midden overdag tussen 12 en 16 uur. Gedurende zondagnacht zal het kwik op veel plekken niet onder de 20 graden zakken, vooral in het zuidoosten en het zuiden van het land.  

Front

Vanaf maandag dalen de temperaturen met de komst van een front dat storm en buien zal veroorzaken in het midden en noorden van het land. Voor storm krijgen maandag de provincies Cáceres, Badajoz, Avila, Almeria, Lleida en Huesca een waarschuwing.

Dit vind je misschien ook leuk