Hema wil 200 vestigingen openen in Spanje

door admin
Hema wil 200 vestigingen openen in Spanje

Mensen in en rond Madrid konden vanaf 2014 terecht in de allereerste Spaanse vestiging in de Calle Fuencarral. Het duurde daarna niet lang of de tweede vestiging in Calle de Orense en derde in Calle del Conde Penalvar werden geopend. Naast het nieuwe filiaal in Barcelona, dat in mei dit jaar werd geopend, zal er ook een nieuwe Hema komen op Puerta del Sol in de Spaanse hoofdstad.

Uiteindelijk zullen er 200 filialen komen in Spanje. De komende drie jaar is het plan om er minstens 40 te openen, zo kondigde Guillaume Lemaire, directeur Hema Spanje eerder dit jaar aan. 

Ikea urbana

De ‘Ikea urbana’, zoals de Hema in Spanje ook wel wordt genoemd, is niet alleen geliefd onder de daar wonende Nederlanders en Belgen. Vooral onder Spanjaarden slaan de producten en de formule van de Hemagoed aan. Ze zijn dol op ontbijtkoek, stroopwafels en de beautyproducten van de keten. Deze drie producten worden het meest verkocht en vormen de top drie. 

Aantrekkelijke presentatie

Afgezien van het logo en de echte Hema-producten in de schappen, ziet de winkel er heel anders uit dan die in Nederland. Saskia Touw is verantwoordelijk voor het winkel-concept in het buitenland. Producten zijn niet alleen gesorteerd op de ruimte in het huis waar je ze zou gebruiken: keuken, badkamer, kantoor, slaapkamer, maar ook op kleur. Hoge stellingkasten langs de wanden en lage tafels daartussen waarop producten op een aantrekkelijke manier zijn uitgestald.

Het warenhuis uit 1926 heeft op dit moment 543 filialen in Nederland, 98 in België, 10 in Duitsland, 6 in Engeland, 4 in Luxemburg en vanaf de herfst 5 in Spanje.

Concept naar Nederland

NRC schrijft dat het concept van Saskia Touw ook naar de Nederlandse vestigingen gebracht zal worden. Die gingen de afgelopen jaren minder goed en leden verlies. Wellicht dat de frisse en overzichtelijke presentatie weer meer klanten brengt. Ondertussen hopen de Nederlanders in Spanje op een Hema ergens in de buurt van Alicante en eentje in de buurt van Málaga. Daar zitten namelijk de grootste concentraties van deze nationaliteit.

Dit vind je misschien ook leuk