Catalaanse regering bereidt nieuwe ID-kaart voor

door admin
Catalaanse regering bereidt nieuwe ID-kaart voor

De kaart zal zowel dienen als identiteitsbewijs, als ook toegang geven tot fiscale gegevens en de Catalaanse gezondheidszorg. Een ID-kaart vormt een belangrijke pijler binnen de oprichting van een Catalaanse fiscus, een Catalaanse Sociale Zekerheid en Catalaanse rechtspraak. Belangrijk bij het ontwerp van de kaart is de veiligheid en de bescherming van persoonsgegevens.

De kaart bevat voorlopige regelgeving omtrent de rechten en plichten van het hebben van de Catalaanse nationaliteit. Deze worden pas definitief wanneer de Catalaanse onafhankelijkheid wordt afgekondigd en in een toekomstige nieuwe Catalaanse grondwet de nieuwe normen zijn vastgelegd.

Alle Spanjaarden die in een Catalaanse gemeente woonachtig zijn en staan geregistreerd komen in aanmerking voor een Catalaanse ID-kaart. Daarbij komen Spanjaarden die elders in het land wonen maar die in Catalonië zijn geboren of er hebben gewoond voor een bepaalde tijd. Ook Spanjaarden met een Catalaanse moeder of vader kunnen de Catalaanse nationaliteit verkrijgen. 

Belangrijk is dat geen afstand gedaan hoeft te worden van de Spaanse nationaliteit om de Catalaanse te verkrijgen. 

Dit vind je misschien ook leuk