Ferrari Land Spanje krijgt snelste en hoogste achtbaan van Europa

door admin
Ferrari Land Spanje krijgt snelste en hoogste achtbaan van Europa

Waaghalzen worden binnen vijf seconden van 0 tot 180 kilometer per uur gebracht in de verticale versneller van deze achtbaan. Vervolgens brengt de achtbaan ze naar een hoogte van 112 meter om vervolgens de diepte ingestort te worden.

‘De versneller gaat sneller dan een Formule 1 wagen’, zo legde Marc Gené uit. Hij is testrijder van Ferrari Formule 1 en werkt samen met Ferrari Land. ‘Erg indrukwekkend is de G-kracht [de verhouding tussen kracht en zwaartekracht] van de verticale versneller. Deze is 4,5 G en dus sneller dan een formule 1 auto.

De attracties in Ferrari Land zijn bedoeld om bezoekers dezelfde sensatie te geven als Formule 1 coureurs hebben wanneer zij een race rijden. Het park is bestemd voor alle leeftijden en zelfs de jongste bezoekers maken kennis met de legendarische geest van Ferrari, aldus Gené in de Spaanse pers.

Ferrari Land is het resultaat van een samenwerking tussen de beroemde Italiaanse autofabrikant en PortAventura World, dat op een uur rijden ten zuiden van Barcelona ligt. Voor een investering van 100 miljoen euro wordt het themapark ontwikkeld.

In het themapark zal ook een racebaan komen, Formuele 1 simulators en twee ‘bounce back’ vrije val torens. Hierin worden bezoekers in twee richtingen gelanceerd vanaf een hoogte van 55 meter. In totaal zijn er 8 attracties en ook een ‘Klein Italië’ met replica’s van het Colosseum in Rome, operahuis La Scala in Milaan, het San Marco plein in Venetië en het Vecchio paleis in Florence.

Natuurlijk zijn er ook restaurants en bars Italiaanse stijl en een gebouw dat een kopie is van de Ferrari-fabriek van Enzo Ferrari. Spanje is niet het eerste land waar een Ferrari Land komt. In Dubai is Ferrari World al sinds 2010 een groot succes. In Spanje hoopt men door de samenwerking met PortAventura op veel bezoekers. Het Spaanse park is op zichzelf al goed voor 4 miljoen bezoekers per jaar.

Dit vind je misschien ook leuk