Grote gasexplosie in Vélez-Málaga veroorzaakt 90 gewonden

door admin
Grote gasexplosie in Vélez-Málaga veroorzaakt 90 gewonden

Volgens lokale hulpdiensten zijn 57 mensen naar het ziekenhuis gebracht, waarvan er 5 slecht aan toe zijn, maar niet in levensgevaar verkeren. Daarnaast werden nog 33 mensen behandeld aan hun verwondingen in de lokale gezondheidscentra.

De explosie vond plaats in de keuken van een bar midden in het historische hart van het stadje. Het was er heel druk omdat er de jaarlijkse stadsfeesten ter gelegenheid van de beschermheilige San Miguel werden gevierd. De paniek was bovendien groot omdat veel mensen direct dachten aan een terreuraanslag. 

De gevolgen van de explosie hadden echter veel groter geweest kunnen zijn, als een medewerkste van de keuken niet zo oplettend was geweest. Zij zag een brand ontstaan en waarschuwde daarop direct de politie die de bar vrij snel kwam ontruimen. Zo konden nog veel mensen zichzelf op straat in veiligheid brengen. De kokkin ligt zelf zwaargewond op de Intensive Care in het ziekenhuis.

Gaslek

De politie doet nu onderzoek naar de oorzaak van de explosie en vermoedt een gaslek. De burgemeester kondigde maandag aan dat er een onderzoek is gestart naar de oorzaak. Men kijkt vooral of het ongeluk te voorkomen zou zijn geweest. Het etablissement bestaat al decennia en is bekend bij zo’n beetje alle inwoners van het stadje op 40 kilometer ten oosten van Málaga aan de Zuid-Spaanse kust.

Tijdelijke installatie

Bronnen bij de politie hebben tegen lokale media gezegd dat het gaslek vermoedelijk is ontstaan in een tijdelijke installatie in de keuken. Die was geplaatst om de grote drukte gedurende de stadsfeesten aan te kunnen. Autoriteiten hebben besloten de feesten door te laten gaan omdat geen van de gewonden in levensgevaar verkeert.

Grote schade

De explosie veroorzaakte grote schade in de Pasaje Montera. Niet alleen de bar raakte zwaar beschadigd. Bij het ernaast gelegen advocatenkantoor stortte een dak deels in en ramen tot veertig meter in de omtrek sprongen.

Dit vind je misschien ook leuk