Hoogste straf ooit uitgedeeld in Spanje wegens dierenmishandeling

door admin

Daar sloegen zij in februari 2012 diverse varkens dood en bewerkten enkele nog levende dieren, waaronder een zwanger dier met messen en zwaarden. Omdat het gaat om een gevangenisstraf van minder dan twee jaar én omdat de mannen nog geen strafblad op hun naam hebben, hoeven zij niet daadwerkelijk de gevangenis in. Wel moeten zij een programma volgen over dierenwelzijn en zich de komende drie jaar rustig houden, want als ze nog een misdrijf begaan, belanden ze wel achter de tralies.

Geheime videobeelden

De mannen werden betrapt doordat een collega in het geheim videobeelden had gemaakt van de gruwelijke daden en die online zette. Wij konden het zelf niet aan, maar wie de beelden met eigen ogen wil zien, vindt ze hier. De schokkende beelden van het ongekende sadisme leidden tot grote commotie op Spaanse sociale media. In de horrorbeelden is ook duidelijk te zien dat de daders lol beleefden aan het lijden van de dieren.

Petitie

Vier mannen werden aangeklaagd door de Spaanse dierenrechten organisatie Igualdad Animal. Deze pleit voor een verandering van wetten zodat de plegers van de ‘meest sadistische en ernstige handelingen’ tegen dieren naar de gevangenis gaan. Om de vier daders alsnog achter de tralies te krijgen, zijn er middels een petitie al ruim 80.000 handtekeningen verzameld.

Dierenwelzijn op politieke agenda

Volgens Igualdad Animal komen misstanden tegen dieren in de Spaanse vleessector veelvuldig voor. Door deze misstanden te documenteren wil de organisatie het dierenwelzijn hoger op de Spaanse politieke agenda krijgen. De boodschap van deze uitspraak moet zijn dat als je een dier mishandeld je ervoor zult boeten.

Dit vind je misschien ook leuk