Spaanse kloon van Chinese smartphone ontmaskerd

door admin
Spaanse kloon van Chinese smartphone ontmaskerd

Het bedrijf beweerde dat het hele proces van montage van (Chinese) onderdelen van de toestellen in Spanje plaatsvond. Nu blijkt echter dat de volledige nationale trots op een leugen is gebaseerd. De smartphones zijn rechtstreeks van de Chinese fabrikant Xiaomi afkomstig en werden in Spanje slechts voorzien van het logo van Zetta: een eikeltje met een hapje eruit. Zeer veel lijkend op het Apple logo dus.

Gister zond het internetportaal ‘The Geek Hammer‘ een reportage waarin de toestellen werden gedemonteerd en daarmee ook het imago ‘made in Spain. Het enige dat in Spanje was gemaakt betrof dus het logo dat op de telefoons werd afgedrukt.

Ook een ander erg populair internetforum over technologie en telecommunicatie bracht aan het lich dat het bedrijf uit Extremadura zo stom was geweest om het logo van de Chinese fabrikant van diverse toestellen niet te verwijderen.

Duurkoop

Zo blijkt dat Zetta 300 euro rekent voor een model dat onder de naam Xiaomi Redmi Note 3 slechts 130 euro kost. Een cover voor de ‘Spaanse’ smartphone was op de website te koop voor 11,95 euro, terwijl dezelfde te koop staan op Aliexpress voor 2 euro. Zetta heeft tot un toe nog niet gereageerd op de berichten.

Dit vind je misschien ook leuk