Recordaantal toeristen bezoekt Spanje tot september

door admin
Recordaantal toeristen bezoekt Spanje tot september

Het aantal toeristen steeg met 10,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de Enquete Toeristische Bewegingen van de toeristische organisatie Frontur. Dit onderzoek baseert zich op gegevens van het Spaanse bureau voor de statistiek (INE). Alleen al in september bezochten 7,9 miljoen toeristen het land. Dat is een stijging van 10,2 procent op maandbasis.

Als de toestroom zich voortzet in deze hoeveelheden zal het totaal aantal buitenlandse toeristen aan het einde van het jaar op 74 miljoen komen te liggen, zo voorspelde Isabel Borrego, staatssecretaris Toerisme vorige week. Men verwacht 6 miljoen extra bezoekers ten opzichte van 2015.  

Er zijn niet veel veranderingen met betrekking tot de landen van herkomst van de bezoekers. Wel komen er meer toeristen uit de belangrijkste landen van herkomst, zoals Groot Brittannië. Van januari tot augustus steeg het aantal Britten dat Spanje bezocht met 13 procent tot een totaal van meer dan 14,4 miljoen bezoekers.

Frankrijk is de tweede markt met 9,3 miljoen toeristen. Dit is een stijging van 9 procent op jaarbasis. Duitsland groeide met 4,3 procent tot een totaal van 8,9 toeristen. 

Dit vind je misschien ook leuk