Fraude bij de Guardia Civil

door admin
Fraude bij de Guardia Civil

Het Openbaar Ministerie verdenkt sinds vorige week 137 agenten van de Guardia Civil van verduistering van overheidsgelden en valsheid in geschrifte. Het totale gefraudeerde bedrag zou ruim 14.000 euro zijn. De agenten zouden allemaal onnodige onkosten hebben gedeclareerd. Ze vroegen geld voor overnachtingen en eten, terwijl ze verbleven in Guardia Civil woningen. Facturen van een hotel werden gepresenteerd voor een verblijf in Madrid, terwijl ze allemaal konden logeren in een verblijf van het militaire instituut. 

De 14.000 euro is samengesteld uit bedragen variërend van 34 euro tot 1.490 euro per agent. Hieronder 16 hogere functionarissen, een kolonel en 13 onderofficieren.  De rest zijn korporaals en agenten.

Maximum bedrag

De zaak kwam aan het rollen door de economische afdeling van het instituut zelf. Personeel daar vond het opvallend dat de facturen van het hotel steeds het maximum bedrag vermeldden dat agenten mogen declareren in dit soort gevallen. Bovendien was dat bedrag altijd hoger dan waarmee het hotel adverteerde op zijn eigen website. De betrokken Guardia Civil agenten komen uit heel Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk